Novosti

Objavljeno: 9.6.2016. u 12:21
Prikaza: 1118

Završna konferencija projekata Job Club i LEAD

Novosti : Završna konferencija projekata Job Club i LEAD

U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije 8. lipnja 2016. godine održana je Završna konferencija dvaju projekata čiji je nositelj Brodsko-posavska županija, a provodi ih Upravni odjel za razvoj i europske integracije. Projekti „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ i „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ financirani su iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Razvoj ljudskih potencijala“, programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”. Projekti su imali za cilj povećati zapošljivost ciljanih skupina (nezaposlenih mladih, nezaposlenih žena, volontera udruga, studenata) putem prilagođenih usluga i mjera i predstavljaju inovativni pristup i diseminaciju primjera dobre prakse.

Vrijednost projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ je 138.483,40 EUR, sufinanciranje EU iznosi 138.899,45 EUR, dok je vrijednost projekta „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ 71.701,09 EUR od čega je sufinanciranje EU 68.116,03 EUR.

Tijekom provedbe projekata od veljače 2015. godine do lipnja 2016. održane su besplatne edukacije za nezaposlene.

Rezultati projekta „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje“ su sljedeći: održano 7 trotjednih Job Club edukacija s 10 aktivnosti namijenjenih traženju posla, snimljeno je 10 video tutorijala o vještinama traženja posla koji su postavljeni na web portal projekta www.jobclub.bpz.hr koji ima više od 5000 posjeta i evaluirani su rezultati provedbe Job Club edukacija. Nakon završetka Job Club edukacija 24 osobe su zaposlene.

Rezultati projekta „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti“ su: 102 osobe prošlo je kroz održane programe (program razvoja životnih i mekih vještina, program poduzetničkog razvoja za žene, mlade i članove udruga, program razvoja osnovnih informatičkih i poslovnih vještina, pilot program studentske prakse za studente menadžmenta), izrađeni su video tutorijali, kao i web platforma www.lead.bpz.hr.

Nakon provedenih edukacija za ciljane skupine navedene u projektima, vidljiva je potreba za jačanjem konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada. Budući da je riječ o dugotrajno nezaposlenim osobama, njihovo odsustvo s tržišta rada dovodi do zaboravljanja stečenih znanja i vještina, te dovodi do socijalne isključenosti koja im otežava proces pronalaska posla.

Poboljšanjem konkurentnosti nezaposlenih osoba na tržištu rada Brodsko-posavske županije doprinijeli smo povećanju zapošljavanja u Brodsko-posavskoj županiji, što je i bio cilj provedbe ovih projekata.

jobclub.bpz.hr : Job Club ide dalje!

Job Club ide dalje!

23. kolovoza 2016.
jobclub.bpz.hr : Job Club Nova Kapela

Job Club Nova Kapela

3. veljače 2016.
jobclub.bpz.hr : Uspješno proveden i drugi po redu Job Club u Novoj Gradiški

Uspješno proveden i drugi po redu Job Club u Novoj Gradiški

17. kolovoza 2015.
U sklopu provedbe projekta "Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje", uspješno je proveden i drugi po redu Job Club u Novoj Gradiški.
jobclub.bpz.hr : Prvi Job Club s 10 aktivnosti namijenjenih traženju posla

Prvi Job Club s 10 aktivnosti namijenjenih traženju posla

29. svibnja 2015.
Prvi Job Club s 10 aktivnosti namijenjenih traženju posla započeo je s provedbom 27. svibnja 2015. godine u prostorijama Brodsko-posavske županije.
jobclub.bpz.hr : Prijavite se na aktivnosti Job Cluba!

Prijavite se na aktivnosti Job Cluba!

28. svibnja 2015.
Znate li koje su vaše vrijednosti, uvjerenja i stavovi o poslu? Znate li koje vještine morate razviti kako bi bili konkurentni? Znate li što moderni poslodavac treba i kada će zaposliti... Prijavite se i saznajte kako!
jobclub.bpz.hr : Uspješno provedena Uvodna konferencije projekta

Uspješno provedena Uvodna konferencije projekta

10. travnja 2015.
Hvala partnerima i suradnicima na projektima na potpori i suradnji...
jobclub.bpz.hr : Besplatne radionice za traženje posla

Besplatne radionice za traženje posla

30. ožujka 2015.
Znate li koje su vaše vrijednosti, uvjerenja i stavovi o poslu? Znate li koje vještine morate razviti kako bi bili konkurentni?